Yeşil Yol-The Green Mile Film Yorumu

Kasım 19, 2016



İri yarı görünümüyle herkesi korkutan John Coffey, 2 küçük kızı öldürmek suçundan mahkum olmuş ve idam cezasına çarptırılmıştır. Aynı hapishanede gardiyanlık yapan Paul Edgecomb ile yolları kesişen John bu olayı paylaşma imkanı bulur. Paul şaşkındır çünkü karşıdan baktığında her suçu işleyebilecek gibi duran bu devin kalbi adeta küçük bir çocuğun kalbi kadar masumdur.

Yıllarca sayısız mahkumu idama götüren Paul, ilk defa bu kadar çaresiz ve üzgündür. John suçsuzdur ve bunu kimseye kanıtlayamamaktadır. John sayesinde insanların ön yargılarını kırması gerektiğini öğrenen Paul, doğa üstü güçleri olan bu dev adamla beraber mucizelere de inanmaya başlar. Çünkü John mucizeleri gerçekleştirebiliyordur. Hastaları iyileştirebiliyor, insanlara anılarını izletebiliyordur. Ancak masum olmak bu sefer işe yaramayacaktır. Dram türündeki bu film; senaryosu, görselliği ve oyunculuklarıyla 5 üzerinden 4.5 puanı hak ediyor bence. 
NOT: Bu filmin kitabı da bende vardı. :) Ama ne yaptım bilmiyorum kayboldu. İnşallah kitabını da tekrar alıp okuyacağım...

Bunları Beğenebilirsiniz

3 yorum

  1. Anlatımınla ilgimi çekti film. İlk fırsatta izleyeceğim. Emeğine sağlık. Sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En güzel filmlerden biri ☺ mutlaka izlemelisin

      Sil
  2. Çok güzel bir filmdir, favorilerimden :) Paylaşım ve seçim süper :)

    YanıtlaSil