Şeftalili Kafes Tatlısı
Kasım 20, 2016Malzemeler
6 tanesi için;
3 tane şeftali
Yarım limon suyu
12 tane milföy hamuru
1-2 çimdik tarçın
1 çay bardağında ceviz içi
Üzerine;
1 tane yumurtanın sarısı
2- 3 yemek kaşığında toz şeker
Karamelli sosu için ise;
Yarım su bardağında pudra şekeri
2 yemek kaşığında soğuk su
Bir su bardağının ¾'ü kadar krema
Hazırlanışı
Şeftaliler ortadan ikiye bölünüp çekirdekleri çıkartılır.
Çekirdek boşlukları ceviz ile doldurulur.
Milföy hamuruyla şeftalinin boyutundan daha büyük yuvarlaklar çıkartılır.
Milföylerin üzerine şeftalinin ceviz ile doldurulmuş kısımları alta gelecek biçimde yerleştirilir.
Kalan hamurlar kafes biçiminde kesildikten sonra şeftalilerin üstüne kapatılır.
Hamurların kenarlarına bastırılır ve yapışması sağlanır.
Üzerine yumurta sarısı güzelce sürülüp şeker serpilir.
Üzeri nar gibi kızarana kadar pişirilir.
Tatlının karamel sosunu hazırlamak için su ve toz şeker altın rengine dönüşene kadar ocakta pişirilir.
Krema da eklenip pürüzsüz homojen bir kıvama gelinceye kadar pişirilir ve milföylü şeftaliler ile birlikte servis yapılır.
2 yorum
Meyveli tatlılar daha hafif ve lezzetli gelir bana. Güzelmiş :)
YanıtlaSilMükemmel görünüyor, birgün deneyim bunu ben çok hoşuma gitti.
YanıtlaSil