Sultan Sarması

Kasım 21, 2016


Malzemeler:

3 su bardağında süt
1 su bardağından 1 parmak kadar eksik toz şeker
4 yemek kaşığı silme un
1 yemek kaşığında nişasta
2 yemek kaşığında kakao

Arasına;

1 su bardağında süt
1 poşet krem şanti

Üzerine;

1 su bardağında hindistan cevizi

Hazırlanışı:

İlk önce krema hazırlanır. Krema için toz şeker, süt, nişasta, kakao ve un karıştırılıp muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırılır.

Geniş bir çay tepsisine ya da fırın tepsisine bolca hindistan cevizi dökülüp yayılır. Sıcak krema hindistan cevizinin üzerine güzelce yayılır.

Hindistan cevizli muhallebinin ilk sıcaklığı çıktığında buzdolabına konulup 1 saat bekletilir. 

Krem şanti paketinin arkasındaki gibi hazırlanıp soğumuş kremanın üzerine eşit miktarda yayılır.

Bir gece boyunca ya da en az 4 saat kadar buzdolabında dinlendirilir.

Dinlendirilen tatlı rulo şeklinde sarılıp kesildikten sonra servis yapılır.


Bunları Beğenebilirsiniz

3 yorum

  1. Görüntüsü bile iştah kabartıyor,harika.Bu tarifi mutlaka denemeliyim ellerinize sağlık.
    Blogunuzu takibe aldım,banada beklerim

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize sağlık çok güzel görünüyor 🤗. Sevgilerimle 😊

    YanıtlaSil
  3. heeeeey eline sağlık hiç görmemiştim tarifiniii :)

    YanıtlaSil