Tahinli Pekmezli Kek Tarifi
Kasım 20, 2016Malzemeler:
3 tane yumurta
Bir su bardağının 4'te 3'ü kadar toz şeker
1 su bardağında ayçiçek yağı
1 çay bardağında tahin
1 çay bardağında pekmez
1 çay bardağında süt
1 pakette kabartma tozu
2.5 su bardağında beyaz un
1 çay bardağında çekilmiş ceviz içi
Üzerine:
1 çay bardağında susam
Hazırlanışı:
Toz şeker ve yumurta derin bir kapta çırpılır.
Tahin, pekmez, yağ, kabartma tozu, un ve süt eklenip karıştırılır.
Ceviz içi de karışıma eklenip karıştırılır.
Tepsi ya da fırın kalıbı yağlanıp her yerini kaplayacak biçimde susam serpilir.
Fırın 170 derecede ısıtılıp 35-40 dakika kadar pişirilir.
Kek kalıptan çıkartılır ve soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapılır.
5 yorum
Tahin harika bir lezzettir. Üstelik vücuttan radyasyonu atan tek şeymiş.
YanıtlaSilŞu yemek işi çok iyi gidiyor gibi, beğenerek okuyorum. Teşekkürler.
Çok basit ve güzel bir tarif. Canım nasıl çekti anlatamam :))
YanıtlaSilTahin ve pezmez vazgeçilmezlerim arasında. Çok lezzetli görünüyor. Ellerine sağlık :)
YanıtlaSilMuhteşem görünüyor..
YanıtlaSilBu tam benlik bişey yapmamaya çalışıyorum ama dayanmayacağım sanırım:)
YanıtlaSil