Mommo Kız Kardeşim Film Yorumu

Kasım 16, 2016

Dokuz yaşında ki Ahmet, küçük kız kardeşinin hem abisi hem babası hem de annesi  olmuştur. Bütün bunların yanı sıra minik kardeşi Ayşe için adeta bilgeliğe de soyunmuştur. Ayşe için bütün korkularını yenmiştir çünkü anneleri ölmüş, babaları başka bir kadınla evlenmiş, üvey anneleri onları istemeyince babaları da sokağa atmıştır. Çocuklara tek akrabaları olan dedeleri sahip çıkmıştır.

Bazen gülümseyerek ancak çoğu zaman içiniz burkularak izleyeceğiniz bu film gerçek bir hikayeden çok da uzak değil. Yılların oyuncularına taş çıkaran bu iki güzel çocuğun performansları da göz dolduruyor.

Hayatın acımasızlığı karşısında her şeyi yapmayı öğrenen çocuklar ve engelli dedeleri tüm olumsuzluklara rağmen ayakta durmaya çalışıyor. Tabiî ki her şey toz pembe bir şekilde ilerlemiyor. Ancak filmin sonu maalesef mutlu bir şekilde bitmiyor. Atalay Taşdiken’in ilk filmi olan ‘Mommo Kız Kardeşim’ gerçek hayatın içinden yoksulluğu, yoksunluğu sade ve yalın şekilde gözler önüne sermiş. Miniklerin oyunculukları, hikayenin gerçekliği ve filmin sadeliği ile 5 üzerinden 4.5 gibi bir puanı hak etmektedir.

TUĞBA KIRCA

Bunları Beğenebilirsiniz

2 yorum

  1. Blogunuzu takip etmeye gelmiştim ama malesef bulamadım. Izelyiciler görünüyor ama izle butonu yok

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hoşgeldiniz ☺aslında görünmesi lazım

      Sil