Film Yorumu: 7 Numaralı Hücre

Ocak 30, 2017



Yapımı:2013 - Güney Kore
Tür:Dram  Komedi
Süre:127 Dak.
Yönetmen:Lee Hwan-kyung
Diğer Adı:7 Numaralı Hücre, 7. Koğuştaki Mucize, Number 7 Room's Gift, 7-beon-bang-ui seon-mul
Imdb:8.1





Film iki defa izledim. Normalde ben izlediğim bir şeyi bir daha izlemem ama bu filmi on defa daha izlesem sıkılmam. Soğukkanlı bir insan bile gözyaşlarını tutamaz. Sizi ekrana kilitliyor her sahnesi ayrı dram. Arada sizi güldüren sahneleride var. (Yong-Goo’nun Açıksözlülüğü) Kurgusu, karakterlerin oyunculukları, babayla kızın birbirlerine olan sevgisi kendine hayran bırakıyor. Şiddetle tavsiye ederim kesinlikle izleyin.
Filmin konusuna gelecek olursak fazla spoiler vermeden anlatmaya çalışacağım. Ana tema olarak zihinsel bir babanın kızına olan sevgisi ve özür durumu kullanılarak haksızlığa uğratılması. Bütün olayların başlangıcı ay savaşçı çantadır. Yong-Goo kızına çantayı alacağı sırada başka küçük bir kız alır. Kız daha sonra otoparktta Yong-Goo görür ve ona çantanın başka yerde satıldığını söyler. Yong-Goo onu takip eder fakat o sırada küçük kız ölür. Asıl olaylar bundan sonra başlıyor. Yong-Goo’nın mahkemeye çıkması, hakimin verdiği karar,  hücre arkadaşlarıyla ve hapishane müdürüyle yaşadıkları…
Filmde bir babayla kızın birbirlerine olan sevgilerinin en temiz hali yansıtılmaya çalışılmış. Bunu da çok iyi bir şekilde gözler önüne sermişler. Burada babayla kızın birbirlerinin iyiliği için verdiği savaşa tanık olacaksınız. 

Bunları Beğenebilirsiniz

0 yorum