Dizi Yorumu: Unce Upon A Time || Bir Varmış Bir Yokmuş

Ocak 29, 2017


Unce Upon A Time (Bir Varmış Bir Yokmuş) ABC kanalında yayınlanan bir dizidir. Dizinin kategorisi ise fantastik, drama, macera ve gizemdir. İsminden de anlaşılacağı üzere Unce Upon A Time masal kahramanlarını ele alan bir dizidir. Pamuk Prenses, Yakışıklı Prens, Kötü Kalpli Cadı, Kırmızı Başlıklı Kız gibi birçok masal kahramanı dizide yer almaktadır.


Konusu:

Pamuk Prenses ve Yakışıklı Prens evlenirken Kötü Kalpli Cadı salonu basar ve yapabileceği son şey olsa bile onları asla mutlu etmeyeceğini söyler. Nitekim de öyle olur. Kötü Kalpli Cadı, bütün masal kahramanlarına etkili bir büyü yapar ve hepsini lanetleyip Storybrooke adında bir kasabaya hapseder. Masal kahramanlarının hiçbiri gerçekte kim olduklarını ve bu kasabadan asla çıkamayacaklarını bilmemektedir. Tek bir kişi hariç Henry.

Henry Kötü Kalpli Cadı'nın üvey oğludur ve bu laneti de bilmektedir. Henry gerçek annesini bulmak için kasabadan çıkar ve Emma'yı bulur. Emma'ya, her şeyi anlatır. Emma Pamuk Prenses'le Yakışıklı Prens'in kızıdır ve bu kehaneti çözebilecek tek kişi de odur. Henry bunu biliyordur ve onu kasabaya götürmek için her şeyi yapar. Emma hikayeye inanmaz ama Henry'yi kasabaya bırakmak için onunla birlikte gider. Heny buna da razıdır çünkü Emma'nın kasabadan daha gitmek istemeyeceğini biliyordur. Gerçekten de öyle olur.


İlk birkaç bölümde masal hayatı çok saçma geldi ama bölümler ilerledikçe dizi sürükleyici ve merak uyandırıcı bir hal aldı. Güzel bir fantastik dizi. Siz de masal kahramanlarını ve fantastik hikayeleri seviyorsanız bu diziye bayılacaksınız.

Kategori: Fantezi, Drama, Macera, Gizem
Yapım Yılı: 2011
Ülke: ABD
Kanal: ABC

Bunları Beğenebilirsiniz

1 yorum

  1. Masal kahramanlarına bayılan biri olarak en kısa zamanda izlemeyi düşünüyorum. Güzel yazı olmuş :)

    YanıtlaSil