Kitap Yorumu: Elveda Haziran || Sarah Jio

Ocak 26, 2017


June Andersen, New York’ta küçük işletmeleri borçlarını ödeyemediği için haczeden ünlü bir bankanın müdür yardımcısıdır. Bu işe senelerini vermiş, yalnızlığını işiyle hafifletmek istemektedir. Her gün belli bir rutinle hayatını sürdüren June bir gün hiç beklemediği bir haberle sarsılır bu haberin tüm yaşamını değiştireceğini bilmeden.
            Kardeşi Amy ve kendisine bakan teyzesi Ruby ölmüştür. Ruby sahip olduğu her şeyi ve değerlisi ‘Mavi Kuş Kitabevi’ni de June’a bırakmıştır. Ruby, çocuklarının anılarının mimarı, kitapları sevmesindeki en büyük yardımcısı olmuştur. Annesi, başına buyruk yaşamı içinde çocuklarını aksattığı her an Ruby, June ve Amy’nin bakımını üstlenmiştir. Kitapeviyle bir olan evi çocuklar için sıcacık bir sığınak olmuştur.
            June işinden izin alır ve Seattle’a gider. Amacı kitapevini satmak, miras işlerini halledip işinin başına dönmektir ancak bu kararları uygulayabilmesi hiç de kolay olmaz. Çok sevgili teyzesi çocukluğunda olduğu gibi yine ona çözmesi için bir bulmaca bırakmıştır. Üstelik bu bulmacanın baş kahramanı Ruby ve ünlü çocuk kitabı ‘İyi Geceler Aydede’nin yazarı olan Margaret Wise Brown’dur. June teyzesi ve Margaret’in çok yakın arkadaş olduklarını öğrenir. Pek çok kitap fikrinde Ruby’nin Browni’ye yol gösterdiğine, bir çok sırrı paylaştıklarını keşfeder. Ulaşması gereken asıl sona yaklaştıkça kitapevini çok sevdiğini anlar. Ve karşı cadedeki İtalyan restoranın sahibi olan Gavin’ı da… Teyzesi aynı zamanda mektuplarıyla June’a kardeşi Amy ile barışmasını tembihler.
            . Seattle’da geçirdiği her gün aslında çok mutsuz bir hayat yaşadığını görmeye başlar. June büyük bir yol ayrımındadır. Her şeyi satıp geri mi dönecektir, yoksa sırları çözerek farklı bir hayata mı adım atacaktır.
            Sara Jio’dan bir solukta okuyacağınız bir yapıt daha… Yazılanlar içinde kendinizi bulmanız çok muhtemel. Evet belki basit ve yüzeysel konularla üstelik de sürekli aynı şekilde yazıyor olabilir Jio ancak yazılarında oldukça samimi. Yazarın en sevdiğim kitabı oldu diyebilirim.

Sayfa Sayısı: 352
Baskı Yılı:2015
Dili: Türkçe
Yayınevi: Arkadya Yayınları

Bunları Beğenebilirsiniz

0 yorum