Film Yorumu: Tarzan Efsanesi

Aralık 18, 2016


Sinema hayatında yaşanan süper kahraman esintisi devam ediyor ve yapımcılar kahramanları bir bir beyaz perdeye almaya devam ediyor. Bu yeni trendden Tarzan da payını aldı ve Tarzan Efsanesi ile birlikte herkesin çocukluktan beri hayranı olduğu ormanın çocuğu (Tarzan) tekrar beyaz perdeye geri döndü ve sinema severlere sunuldu. İlk günden beri çocuğundan yaşlısına bütün macera severler tarafından olumlu yönde not alan Tarzan Efsanesi daha da izlenecek gibi görünüyor. Tarzan Efsanesi filminin yönetmenliğini Harry Potter serisi ile tanıma imkanı bulduğumuz David Yates yapıyor. Filmin başrolünü ise Alexander Skarsgard yani efsane Tarzan olarak alıyor. Ona ise her biri ayrı bir üne sahip isimler eşlik ediyor. Son zamanlarda sık sık gördüğümüz Margot Robbie, deneyimli oyuncular Christoph Waltz ile Samuel Jackson, son zamanlarda iyi bir çıkış yapan Djimon Hounsou bu kadroda yer alan isimler arasında.

Filmde bildiğimiz klasik Tarzan hikayesini izliyoruz yalnız günümüz teknolojisinin fırsatlarından, imkanlarından yararlanılıp görsel olarak bildiğimizden daha zengin bir Tarzan, başta ben olmak üzere sinema severleri büyüledi demek yanlış olmaz. Öncelik olarak Tarzan'ın bilindik hikayesi işlenmiş. Bir çocuk ormanda yetim kalıyor ve ormanın içinde büyüyor. Bu yüzden ormanın hakimi durumuna geliyor ve hayvanlar ile aralarında özel bir ilişki gelişiyor. Yıllar sonra bu çocuk büyüyor ve ormana Jane adında güzeller güzeli bir kız geliyor. Tarzan ve Jane arasında bir yakınlaşma el veriyor yalnız Jane ile birlikte kötü insanlar da Tarzan’a tehdit oluşturmaya başlıyor. Bunun üzerine de deyim yerindeyse Tarzan'ın yetenekleri konuşmaya başlıyor..
Tarzan Efsanesi filmi Amerika’da vizyona girdiği andan itibaren hem izleyenler hem de eleştirmenler tarafından olumlu yorumlar aldı. Film özellikle görsel zenginlikleri ile dikkat çeken bir yapım. Bu gibi aksiyon ile dolu fantastik macera filmlerini sevenler için mükemmel bir seçenek. Macera severler; Tarzan Efsanesi'ni izlemeden geçmeyin.


Tarzan Efsanesi Yönetmeni David Yates
Tarzan Efsanesi Oyuncuları
Alexander Skarsgård, Margot Robbie, Christoph Waltz, Samuel L. Jackson, Djimon Hounsou, Ella Purnell, Jim Broadbent, Casper Crump
Tarzan Efsanesi Senaristi Stuart Beattie, Craig Brewer

Bunları Beğenebilirsiniz

2 yorum