Film Yorumu: Dağ 2

Aralık 21, 2016


"Bir ölür, bin diriliriz!"


Önceki filmde kısa dönem Oğuz ile çoook uzun dönem(!) Arif'in hayatta kalma mücadelesine ve dostluğuna tanık olmuştuk. Bu filmde ise Oğuz ve Arif, Özel Kuvvetler'e katılmak ister. Film, bir yandan Oğuz ve Arif'in Özel Kuvvetler'e katılım sürecini, diğer yandan bordo bereli olarak sahadaki görevlerini anlatıyor. 

Kurmay Yarbay Veysel Gökmusa'nın (Murat Serezli) komutasındaki, aralarında Oğuz ve Arif'in de bulunduğu bordo berelilerden oluşan Özel Kuvvetler 8. Muharebe Arama Kurtarma Timi (MAK), IŞİD'in kaçırdığı Türk gazeteci Ceyda Balaban'ı kurtarma operasyonunu yürütmektedir. Operasyon başarıyla sonuçlanır fakat 7 kişilik bordo bereli ekip, yaklaşık 2000 kişilik IŞİD ordusunun kendilerini kıskaca aldığını öğrenir. Bir şekilde izlerini kaybettirip Türkmen köyüne sığınırlar. Burada ise IŞİD'in yarın sabah köye saldıracaklarını öğrenirler. Ama ekibin görevi kesin ve net: Ceyda Balaban'ı kurtarmak. Bu dakikan itibaren ekip, görevleri ve vicdanları arasında seçim yapmak zorunda kalacaktı. 




An itibariyle 2 ayda 2 milyon kişi tarafından izlenen, Türk sinemasında eşine ender rastlanan bu film eleştirmenlerden de tam not aldı. Elbette filmin bu kadar rağbet görmesinin en büyük sebebi olarak "bordo bereli" ekolünü gösterebiliriz. "Bordo Bereliler IŞİD'e karşı". Bu kelime bile milyonları heyecanlandırmaya yeter. Her zaman Hollywood'un bu tarz savaş filmlerine gıpta ile bakmışızdır. "Adamlar yapıyor ağğbiiiii yeaaa" deriz o filmler için. İşte şimdi de aynı cümleyi gönül rahatlığıyla Dağ 2 için de söyleyebiliriz. Adamlar yapmış abiii..ve Türk Silahlı Kuvvetleri ilk defa bu filmde kendi silah, teçhizat ve araçlarının kullanılmasına izin vermiş. Yani filmde gördüğünüz silahların hepsi gerçek ve  tamamiyle yerli. 

"Bu bir Amerikan filmi değil, savaş uçakları bizi kurtarmayacak" filmde de geçen bu replik aslında filmin şeklini ortaya koyuyor. Klişe sahneler yok. Her şey olabildiğince mantıklı işlenmiş, çatışma sahneleri, patlama sahneleri hatta vurulma sekansları bile olması gerektiği gibi olmuş. IMDB'de de 70 bin kişinin oyuyla 10 puan (evet tam olarak 10 puan) almış bu filmimizi kesinlikle ama kesinlikle izlemenizi tavsiye ediyoruz. Dilerseniz aşağıdaki videodan filmin ilk 5 dakikasını izleyebilirsiniz. 

Ahu Türkpençe - Gazeteci Ceyda Balaban  

Özel Kuvvetler 8. Muharebe Arama Kurtarma Timi 
Çağlar Ertuğrul: Üsteğmen Oğuz Çağlar 
Ufuk Bayraktar: Uzman Çavuş Bekir Özbey 
Murat Serezli: Kurmay Yarbay Veysel Gökmusa 
Atılgan Gümüş: Astsubay Kademeli Kıdemli Başçavuş Mustafa Şahin 
Murat Arkın: Astsubay Kıdemli Üstçavuş Arif Sayar 
Ahmet Pınar: Astsubay Kıdemli Başçavuş Eşref Çullu 
Armağan Oğuz: Astsubay Kıdemli Çavuş Baybars Yücel 
Atıf Emir Benderlioğlu: Astsubay Kıdemli Başçavuş Batur Altınbilek




Tolga Yüce




Bunları Beğenebilirsiniz

0 yorum