Kitap Yorumu: Saplantı || L. J. Sellers

Ekim 23, 2016


Küçük, masum bedenlerin sahip oldukları kirli düşünceler...Kendini Tanrı'nın Elçisi olarak ilan etmiş ve bu yolda çocuğunuTanrıya kurban eden bir anne...Arka arkaya işlenmiş çocuk cinayetlerinin çözülemeyengizemi...Soru işaretlerine cevap bulmaya çalışan bir dedektif ve bütün bu olayların içinde dolaylı olarak yer alan bir hemşire...Kimisine göre ahlâk, kimisine göre tutku, kimisine göre meraktı bu kitapta yaşananlar... Kanıtlar yetersiz, yüzler ifadesiz,bedenler tepkisizdi.Kurallar bozulmalı, sessiz düşünceler yok edilmeliydi. Çünkü sırlar açığa çıkmıyor, kurban sayısı gittikçe artıyordu. Çemberdaralıyor ve zaman azalıyordu.

Yorumum:


Merhabalar... ☺

Arka kapak yazısı kitabın konusunu anlatmaya yeter de artar bile.

Kitabı elime alıp okumaya başladıktan sonra kitap bitene kadar elimden bırakmadım. Zaten bir iki saatte bitti. Gerçek anlamda bir polisiye- gerilim- cinayet romanı.

Bir taraftan planlanmış ebeveynlik merkezi bombalanırken diğer taraftan ise ardı arkası kesilmeyen çocuk cinayetleriyle karşılaşıyorsunuz.

Bu tür romanlarda katil kim, olayın aslı ne diye düşünürsünüz. Ama bu kitap sizi düşündürmele kalmıyor bir de olayları, kişileri, fikirleri ve davranışları size sorgulatıyor.

Bazen size doğru gelen şeylerden bile şüphe duymaya başlıyorsunuz. Masum olması gerekenler şeytanileşiyor, hatalarından artık ders çıkarıp doğru yolu bulması gerekenler ise olayın üstünü kapatıp hala inanmak istediği şeye inanıyor.

Bu romanda açıkçası tahminlerim de tutmadı. İlk tahminim doğru çıkmadı. İkinci tahminim doğru çıktı ama çok geç kalmıştım. Üçüncüsü ise şok olmama neden oldu. Bu kitap fikirlerimi ters köşe etti ve bu yüzden de kitabı çok beğendim.

Cinayet, bombalama belki hemen hemen her polisiye- gerilim türlü romanlarda vardır ama bu kitap bir başkaydı.  Çünkü bana göre basit bir cinayet romanı değil. Olaylar çok iyi harmanlanmış, kişiler gerçek hayattan alınmış gibi ve yazarın üslubu da oldukça iyi. Yine bir İnciraltı Yayınları tue yine başarılı bir polisiye- gerilim romanı.

Bu türü seviyorsanız mutlaka L. J. Sellers'in yazdığı Saplantı romanını okumalısınız! ☺Hoşçakalın...


Kitap Adı: Saplantı
Yazarı: L. J. Sellers
Çevirmen: Gülşen Arıkan
Yayınevi: İnciraltı Yayınları
Baskı Yılı: 2011
Sayfa Sayısı: 237
Tür: Polisiye- Gerilim- Cinayet

Tuğba Kırca

Bunları Beğenebilirsiniz

4 yorum

  1. heey bunu okuyum hatta en kısa zamanda. siz iki kardeş, kitapları nasıl nerden seçip alıyosunuuuuz yaaaa :)

    YanıtlaSil
  2. Oku oku ☺ bence çok iyiydi. Her yerden. ☺

    YanıtlaSil
  3. Yaşasın kitap blogları diyorum! Sizi keşfetmem harika oldu. :) :)
    Bu arada benim de kitabım çıktı! :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz bloguma ☺ hayırlı olsun sizin kitabınızı da okumak isterim facesimden eklerseniz tanışalım. Sevgiler ☺

      Sil