Film Yorumu: Doktor Strange

Şubat 23, 2017


Marvel'in en sıradışı karakterlerinden biri olan Dr Strange bizi harika bir maceraya sürüklüyor. Dr Strange'nin konusu, Dr Strange muhteşem görsel efektler ve başarılı karakterleriyle bizi ekrana yapıştırıyor. Filmde evrenler, evrenler arası seyahat, mistik yolculuk, büyü gibi birçok ilginçlikler var. Görselleri çok hızlı olsa da izleyicinin hoşuna gidiyor. Konusunu sevenlerin izlediğinde çok beğeneceği bir film Marvel'in Dr Strange'si...

Dr Strange, filmin adından da anlaşılacağı üzere cerrahi operasyonlarda çok başarılı olan bir doktordur. Kimsenin başaramayacağı ameliyatlarda el becerisi ve hızlı zekası sayesinde üstün çıkar. Ancak gün gelir bütün yeteneği bir trafik kazası sonucunda yok olur. Kazanın ardından gözlerini açtığında hastanededir ve hastane yatağında ellerini hiç kullanamayacak bir haldedir. Böylece doktorluğu bırakmak zorunda kalsa da umudunu asla yitirmez.

Hayatını başarıya adayanlar için kaybetmek kolay değildir. Strange de kaybettiğini kabullenemez. Ellerini tekrar kullanıp ameliyatlarda başarılı olmak için her türlü yolu dener. Fizik tedaviler ellerini bir nebze iyileştirse de asla ameliyatlara katılmasına yardımcı olmaz. Bambaşka tedaviler ellerini kullanmasına yardımcı olamazken Dr Strange Tibet'te bir büyücüyle tanışır ve kendi tedavisini ararken aradığının kat kat fazlasıyla karşılaşır.

Son çare olarak Kamar- Taj'a gider ve burada bir iyileşme merkeziyle karşılaşır. Gördükleri onu şok eder. Artık, 'Gerçeğin ne olduğunu' sorgulamaya başlar. Bir taraftan ellerini kullanabilmek için savaşırken kendini öğrenme azmiyle mistik güçlerde usta biri haline gelmiş olarak bulur ve yeni bir şey öğrenir. Kamar Taj sadece bir iyileştirme merkezi değildir. Burası ayrıca Dünya'yı karanlık güçlerden koruyan bir savunma merkezidir.

Severek izleyeceğiniz harika bir film Dr Strange. Şimdiden iyi seyirler... :)

Imdb: 8.3
Vizyon Tarihi: 4 Kasım 2016
Yapımı: 2016- ABD
Tür: Bilim Kurgu, Aksiyon, Fantastik, Macera
Süre: 115 Dakika
Yönetmen: Scott Derricson
Oyuncular: Benedict Cumberbatch, Chiwetel Ejiofor, Rachel McAdams, Tilda Swinton, Benedict Wong
Senaryo:Thomas Dean Donnelly, Joshua Oppenheimer
Yapımcı: Stan Lee, Kevin Feige
Diğer Adı: Dr. Strange


Filmden Fotoğraflar








Bunları Beğenebilirsiniz

9 yorum

  1. Ben de sevmiştim bu filmi :)

    YanıtlaSil
  2. İzlerken zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorsunuz bile. Ayrica kadro çok iyi :)

    YanıtlaSil
  3. Çok beğenerek 2 defa izlediğim bir film:) Bloguma da beklerim.

    YanıtlaSil
  4. İlgiyle izlediğimi hatırlıyorum.
    Okudum ve gidiyorum. :)

    YanıtlaSil
  5. Merhaba, bloğunuz çok kaliteli. Gezi yazıları ve internet kampanyaları ile ilgileniyorsanız bloğuma da beklerim.. Sevgiler..

    https://cekoslovakyalilar.blogspot.cz

    YanıtlaSil
  6. Farklı bir Marvel karakteri ama beğenmiştim. Bu arada gördüğüm kadarıyla uzun bir aradan sonra yeniden blog yazısı yazmaya başlamışsın. İyi yayınlar.

    YanıtlaSil
  7. Benim değil ama oğlum ve eşimin hoşuna gidecektir. Teşekkürler.

    YanıtlaSil