Film Yorumu: The Thinning

Şubat 09, 2017

Yaşanan birçok felaket sonucunda dünyadaki doğal kaynaklar azalıyor ve ülke liderleri bu duruma bir çözüm bulmaya çabalıyor. Bazı ülkeler en yaşlıları feda ederken bazıları ise doğumu sıkı kontrol altına alıyor. Amerika'nın Kansas eyaletinde ise durum çok daha farklı, ülke liderlerinin amacı zeki insanları yaşatıp ülkeyi zekası daha düşük olanlardan arındırmak.


Okullarda maskeli polisler yer alıyor ve adeta robotlaşmışlar. Küçük büyük bütún öğrenciler zor sınavlardan geçiyor ve kalanlar anında sınıftan zorla götürülüyor. Bu öğrencilerin akıbeti ailelerine bile söylenmiyor. Bir arındırma başlatılıyor.

Filmde kısaca bir sınav gününde neler yaşandığı anlatılıyor. Sisteme karşı gelen başkanın oğlu ve çok zeki olduğu halde arındırmaya itilen bir kız bütün her şeyi tersine çeviriyor.

Ülkenin nüfusunu azaltmak zorunda kalsanız siz ne yapardınız? Kurgusu muhteşem olsa da kısalığından olsa gerek bir kitabın özeti hissi verdi bana. Filmin devamı gelirse bence çok güzel olur. Sanki gerçek hayattaki eğitim sistemi eleştirilmiş, ya sizce?

Yapım: 2016 ABD
Tür: Gerilim
Süre: 90 Dakika
Yönetmen: Michael J. Gallaher

Bunları Beğenebilirsiniz

1 yorum