Senden Uzak Yedi Gün - MONIKA PEETZ KİTAP TANITIMI

Mayıs 17, 2016


                                
                             
                              
                            

Kitap Hakkında Yorumum

Kitap, Monıka Peetz'in yazdığı Salı Kadınları kitabının devamı niteliğinde. Fakat bu kitabı okumanız için ilk kitabı okumanıza pek de gerek yok. Şahsen ben okumadım. Yazar Senden Uzak Yedi Gün'de birbirinden farklı, hiçbir benzerliği olmayan beş kadından bahsediyor. Bu kadınlar çok iyi arkadaşlar ve tek ortak noktaları on beş yıl önce aynı Fransızca kursuna gitmeleri ve ondan sonra her ayın salı günü aynı restoranda beraber yemek yemeleri.

Salı Kadınları her sene bir program yapıyorlar. Bu kitapta ise yedi gün boyunca herkesten ve herşeyden uzakta olan eski bir otele gidiyorlar. Amaçları perhiz haftası gibi görünse de Eva'nın asıl amacı annesinin ondan sakladığı babasını bulmak.



Kitapta anlaşılması zor ve kafa karıştırıcı bir olay yok. Oldukça eğlenceli kişiler ve olaylar kullanılmış. Bazen kahramanların iç dünyasına dalarken ben olsam ne yapardım diye düşünüyorsunuz.

Sahi kocanız ve çocuklarınızla mutluyken yıllardan sonra babanızın kim olduğunu bulmaya çalışır mısınız, ya bulduktan sonra herşey düğüm olduğunda ne yaparsınız?

Ya Caroline olsaydınız bir tarafta sizi en yakın arkadaşınız dahil birçok kadınla aldatan kocanızı affetmek kolay olur muydu?

Kitap sadece Eva'nın baba özlemini anlatmıyor, Beş salı kadınının ayrı ayrı hayatını devam ettirme çabasını da anlatıyor.

Kitapta olayların başlamasına sebep olan şarkı kitap biterken de son sayfada yer alıyor...

You won't admit you love me.
And so how am I ever to know?
You always tell me

perhaps, perhaps, perhaps.



Sayfa Sayısı: 256
Baskı Yılı: 2013
Dili: Türkçe
Yayınevi: Kırmızı Kedi

Verdiğim Puan: 2

Bunları Beğenebilirsiniz

0 yorum