BİR HASTANE ROMANI: BENİM ADIM LUCY BARTON ELIZABETH STROUT

Ekim 16, 2018

Benim Adım Lucy BARTON BKM Kitap indiriminde 3 TL' ya aldığım bir kitap. İndirimde bir sürü kitap vardı ve ben bazılarını aldım.
Ancak başkalarının sanki korkudan tamamen bağımsızlarmış gibi güvenle kaldırımda yürüdüklerinde gördüğündeyse, başkalarının nasıl olduğunu bilmediğimi fark ediyorum. Hayatın büyük kısmı spekülasyon gibi geliyor.
Sefalet içinde büyüyen bir kadın Lucy BARTON...  Sefaletin ona verdikleri ve ondan aldıkları...

Benim Adım Lucy BARTON, Lucy' nin çocukluğunda yaşadıklarını, Lucy'nin iç ve dış dünyasını okuyuculara sergiliyor. Lucy sefalet içinde büyümüştür. Onu asıl kıran, döken parçalayan fakirlik değil çevresindeki insanların ona karşı olan tutumlarıdır. Çünkü okulundaki kendi yaşıtlarındaki arkadaşları dahi ona iyi davranmamışlar tam tersi onu hor görüp dışlamışlardır.

Kitapta Lucy' nin üniversiteyi kazanır ve New York'a yerleşir. Evlenir çocukları olur. Bir şekilde uzun bir süre hastane odasında kalır ve anılarını hatırlamasıyla biz de onun geçmişini bir nebze öğreniriz. Yıllardır görmediği annesi de gelir onun yanına. Aralarında çocukluğunda tanıdığı insanların şu anda ne durumda olduklarını, başlarından neler geçtiğini konuşurlar.

Ancak kitaplar bana bir şeyler sağlıyordu. Benim için önemli olan buydu. Kendimi daha az yalnız hissetmemi sağlıyorlarlardı. Benim için önemli olan buydu. Diyordum ki kendi kendime : Yazacağım ve insanlar kendilerini daha az yalnız hissedecekler!
Yalnızlığından kurtulma çabasıyla kitaplara sığınıyor Lucy. Bu da ona iyi geliyor. İnsanların sevgisizliğini hatta ailesinin ona karşı sevgisizliğini unutmaya çalışıyor.

Yazacağım ve insanlar kendilerini daha az yalnız hissedecekler!
Sonlara doğru biraz bana sıkıcı gelse de gün içinde boş bulduğunuz zamanlarda hızlıca okup bitirebileceğiniz bir kitap...

Bunları Beğenebilirsiniz

6 yorum